skip to Main Content

Vacature allround communicatieadviseur

FBZ is op zoek naar een allround communicatieadviseur (32 – 40 uur per week). Ben je op communicatiegebied van alle markten thuis en ligt je hart bij de zorgsector? Misschien is deze vacature dan iets voor jou!

In deze functie werk je voor het gezamenlijke bureau van werknemersorganisatie FBZ en de LAD. Je draagt bij aan de belangenbehartiging van zorgprofessionals en denkt mee over de vraag hoe de communicatie met onze achterban en stakeholders beter kan. Je adviseert de directie, onderhandelaars en juristen die bij FBZ en de LAD werken en houd je zowel bezig met de strategie als de uitvoering.

Wat ga je doen?

Je geeft gevraagd en ongevraagd communicatieadvies bij cao-trajecten en beleidsinhoudelijke thema’s, en vertaalt een communicatiestrategie moeiteloos in online en offline concepten. Daarnaast bereid je de woordvoeringslijn van diverse dossiers voor en onderhoudt ook contacten met de media. Je schrijft artikelen voor nieuwsbrieven en het LAD-magazine, plaatst content op de websites en in nieuwsbrieven, en monitort de online en social media. Verder schakel je vrijwel dagelijks met communicatiecollega’s van de FBZ-verenigingen en samenwerkingspartners van de LAD.

Wat verwachten we van je?

Je bent een veelzijdige communicatieadviseur met minimaal drie jaar ervaring. Het bedenken van een communicatiestrategie is voor jou een uitdaging, maar je rolt die strategie ook met evenveel plezier uit. Je initieert mediakansen en anticipeert op de actualiteit. Je hebt een scherpe pen en kunt klantgericht en redactioneel schrijven, en weet hoe je een webtekst SEO-proof maakt. Je bent creatief, hebt oog voor politiek-maatschappelijke belangen en kunt goed samenwerken. Onder dynamische omstandigheden houd je het hoofd koel en kun je snel schakelen en prioriteiten stellen. Een afgeronde hbo- of wo-opleiding op het gebied van communicatie is een must.

Wat stellen we daar tegenover?

Een veelzijdige functie in een informele, collegiale werksfeer met een marktconform salaris (afhankelijk van niveau en ervaring minimaal € 4.445,- en maximaal € 5.729,- bruto), plus een maandsalaris vakantietoeslag en 2¼ eindejaarsuitkering. Je werkt in een klein communicatieteam met twee andere collega’s. We hechten aan korte communicatielijnen en een nuchtere in- en opstelling.

Over FBZ en de LAD

FBZ is de vakbond voor zorgprofessionals, waaronder psychologen, artsen, fysiotherapeuten en orthopedagogen. Bij FBZ zijn tal van (beroeps)verenigingen aangesloten, waaronder de Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD). De LAD is de werknemersorganisatie voor (aankomende) artsen in dienstverband en behartigt onder andere de belangen van medisch specialisten, specialisten ouderengeneeskunde, huisartsen, jeugdartsen en artsen in opleiding.

FBZ en de LAD houden zich beide bezig met de arbeidsvoorwaardelijke belangen van hun achterban.

Geïnteresseerd?

Stuur dan vóór 7 februari 2022 je motivatie met cv aan drs. Caroline van den Brekel (directeur FBZ en LAD), Postbus 20058, 3502 LB Utrecht of per e-mail naar hr@lad.nl. De eerste gespreksronde staat gepland op 11 februari. Het tweede gesprek vindt in de week daarop plaats (16 februari). Heb je behoefte aan meer informatie, neem dan contact op met Marjolein Dekker, teamleider Communicatie, via 088-13 44 111.

×Close search
Zoeken