skip to Main Content

Duizenden umc-werknemers doen mee aan zondagsdienst

UMC

Op dinsdag 26 oktober 2021 is in alle umc’s massaal geapplaudisseerd voor meer waardering in een nieuwe Cao UMC. Niet eerder in de geschiedenis deden zoveel umc-werknemers – van artsen tot verpleegkundigen en van physician assistants tot schoonmakers – samen mee aan een zondagsdienst.

Na een zeer moeizaam onderhandelingstraject deed de NFU in september een eindbod voor een nieuwe Cao UMC. Hierin staat dat umc-werknemers zoals artsen, schoonmakers, receptionisten en laboranten een structurele salarisverhoging van 1% krijgen; verpleegkundigen krijgen er 3,5% bij.
FBZ vindt dat de NFU met dit eindbod een verdeel- en heerscultuur creëert. “Natuurlijk vinden we dat verpleegkundigen recht hebben op die 3,5%, maar dat hebben al die anderen net zo goed. Iedereen werkt er even hard voor. Het oplossen van een arbeidsmarktprobleem van een specifieke groep zorgprofessionals mag niet ten koste gaan van de arbeidsvoorwaarden van de rest”, aldus cao-onderhandelaar Brigitte Sprokholt.

Actieprogramma

Tijdens de zondagsdienst werken zorgmedewerkers op een doordeweekse dag alsof het zondag is. Dat betekent dat er geen geplande of electieve opnames zijn, met uitzondering van spoedopnames. Zorgprofessionals draaien dus geen spreekuur, maar konden tijdens de actiedag bijvoorbeeld achterstallige administratieve of patiëntvriendelijke werkzaamheden uitvoeren. Ook namen ze deel aan het actieprogramma in hun umc. Zo werden in Maastricht workshops Mindfulness en ‘Gezond omgaan met stress’ aangeboden, konden werknemers in Rotterdam hun kennis bijspijkeren tijdens een reanimatietraining en werd in Leiden het heli-dek opengesteld voor patiënten.

FBZ hoopt dat de actiedag de NFU wakker schudt en doet inzien dat ze écht met een constructief voorstel moet komen waar iedereen wat aan heeft.

×Close search
Zoeken