skip to Main Content

Arbeidsvoorwaardenbeleid 2022: nieuwe cao’s afsluiten in periode van onzeker herstel

Arbeidsmarktarbeidsvoorwaardencao'sGezondenveiligwerkenMedezeggenschap

FBZ heeft in het arbeidsvoorwaardenbeleid 2022 haar ambities geformuleerd voor de te vernieuwen collectieve arbeidsvoorwaarden van zorgprofessionals. In 2022 moeten tal van zorgcao’s hun beslag krijgen. Het blijven onzekere tijden waar meer dan ooit de arbeidsmarkt onder druk staat en de werkdruk en het ziekteverzuim torenhoog zijn.

Daarom zijn aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een structurele verhoging van lonen in de zorg nodig. Maar ook bijvoorbeeld is professionele zeggenschap van belang over de manier waarop het werk uitgevoerd wordt, om zorgwerknemers te behouden voor de zorgarbeidsmarkt en nieuwe werknemers aan te trekken. Ook moet er aandacht zijn voor verbetering van arbeidsomstandigheden zodat zorgprofessionals vitaal de AOW-gerechtigde leeftijd halen.

Het arbeidsvoorwaardenbeleid anticipeert daarnaast op landelijke ontwikkelingen, zoals het pensioenstelsel of gewijzigde wetgeving op het gebied van verlof.

Onze inzet is gerubriceerd binnen de speerpunten: gezond en veilig werken, zeggenschap en positionering, flexibiliteit en zekerheid, arbeidsmarkt en primaire arbeidsvoorwaarden.

De infographic vat de inzet van FBZ samen:


Meer weten?

Download de infographic of lees de volledige tekst

×Close search
Zoeken