skip to Main Content

Vacature: jurist individuele rechtshulp

Rechtshulp

FBZ behartigt als vakbond voor zorgprofessionals de werknemersbelangen van artsen en (para)medische beroepsgroepen. FBZ bestaat uit 23 (beroeps)verenigingen in de zorg en onderhandelt voor leden in dienstverband van deze verenigingen over goede arbeidsvoorwaarden in cao’s en sociaal plannen. Naast belangenbehartiging op het gebied van arbeidsvoorwaarden, biedt FBZ ook individuele rechtshulp aan leden van 10 beroepsverenigingen, waaronder physician assistants, fysiotherapeuten en orthopedagogen. Vanwege de toenemende vraag zijn wij nu op zoek naar een breed inzetbare:

Jurist arbeidsrecht (36 – 40 uur)

De werkzaamheden

Adviseren en ondersteunen van leden van (beroeps)verenigingen in de zorg op het gebied van arbeids- en sociale zekerheidsrecht in de ruimste zin van het woord. Dit kan gaan om de uitleg van de cao, functiewaardering of beoordeling van een arbeidsovereenkomst. Maar ook om complexere juridische zaken, zoals arbeidsconflicten of ontslag. Bij geschillen wordt met werkgevers onderhandeld en in voorkomende gevallen geprocedeerd bij de kantonrechter, UWV of bestuursrechter. Daarnaast horen het verzorgen van presentaties en workshops over arbeidsrechtelijke thema’s tot de werkzaamheden.

Hierbij wordt nauw samengewerkt met de juristen van de Landelijke Vereniging van Artsen in Dienstverband en de Federatie Medisch Specialisten, waarmee FBZ haar kantoor deelt.

Wat verwachten wij van jou?

Je bent een ervaren en breed inzetbare arbeidsjurist die goed kan samenwerken en tegelijk zelfstandig kan werken, ook bij complexe juridische casuïstiek. Je weet de balans te bewaken tussen het verlenen van actieve ondersteuning en het coachen van cliënten, waarmee zij zelf de juiste stappen kunnen zetten. Je vindt het leuk nieuwe onderwerpen op te pakken en bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van FBZ Rechtshulp. Je signaleert trends in de casuïstiek en kunt hierin verbanden leggen met onze collectieve activiteiten op het gebied van beleidsvorming en cao-inzet. Je onderhoudt daarvoor actief contact met de cao-onderhandelaars en de beleidsadviseurs. Communiceren op zowel beleidsniveau als met de individuele cliënt is voor jou vanzelfsprekend. Je wordt enthousiast van taken die samenhangen met juridische dienstverlening zoals het bijdragen aan een nieuwsitem, het geven van een presentatie of workshop.

Functie-eisen

• Afgeronde studie Nederlands Recht en ervaring met arbeidsrecht
• Affiniteit met individuele belangenbehartiging
• Ervaring met de zorgsector en de positie van zorgprofessionals is een pré
• Aantoonbare relevante werkervaring
• Bereidheid om incidenteel te reizen om cliënt(en) bij te staan
• Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
• Beheersing van diverse MS Officeapplicaties zoals Outlook, Word en Excel

Wat bieden wij?

Een zelfstandige functie in een informele, collegiale werksfeer met een markconform salaris (min € 5.404 en max € 6.868), 8% vakantietoeslag, goede secundaire arbeidsvoorwaarden en 2¼% eindejaarsuitkering. Het pensioen is ondergebracht bij PFZW. Het betreft in eerste instantie een functie voor een jaar; bij goed functioneren en voldoende vraag naar individuele rechtshulp is er uitzicht op een vast dienstverband.

Ben je enthousiast geworden over de functie? Stuur dan voor 30 november 2020 je motivatie met cv per e-mail naar HR@fbz.nl. t.a.v. mw. drs. C. van den Brekel, directeur FBZ. De eerste gespreksronde staat gepland op dinsdag 8 december a.s. Het tweede gesprek vindt in de week daarop plaats. Heb je nog behoefte aan meer informatie over de functie, kan je telefonisch contact opnemen met mr. Fatima Madani (teamleider) via 06-83 246 125. Of kijk op www.fbz.nl.

Van bemiddeling en acquisitie door derden of zzp’ers wordt geen gebruikgemaakt en hier wordt niet op gereageerd. Bij de werving en selectie van nieuwe medewerkers handelt FBZ op basis van de NVP Sollicitatiecode.

×Close search
Zoeken