skip to Main Content

Terugkijken: webinar met tips bij een nieuwe baan en eerste hulp bij een arbeidsconflict

Rechtshulp

Bent u op zoek naar een nieuwe baan? Of dreigt er een arbeidsconflict? Kijk dan het FBZ-webinar over arbeidszaken terug. Het webinar vond plaats op 26 november en werd door FBZ aangeboden aan leden in dienstverband van aangesloten verenigingen die de individuele arbeidsrechtelijke service van FBZ Rechtshulp collectief aan hun leden aanbieden.

Arbeidsjurist Marlies Welschen behandelde  twee veelvoorkomende onderwerpen:

Do’s en don’ts bij een nieuwe baan
Waarover kunnen leden onderhandelen bij het arbeidsvoorwaardengesprek? Hoe pakken ze dat aan en waar moeten ze zoal op letten voordat ze hun arbeidsovereenkomst tekenen? Aan de hand van voorbeelden krijgen leden waardevolle tips voor een goede start in een nieuwe baan.

Eerste hulp bij een arbeidsconflict
Onverwachts een slecht beoordelingsgesprek gehad en wil de werkgever ineens een verbetertraject afspreken? Of wil de werkgever dat iemand sneller re-integreert dan volgens de bedrijfsarts verstandig is? Dit zijn nog maar twee voorbeelden van situaties waarbij leden goed moeten weten wat hun rechten en plichten zijn. We behandelen een praktijkcase die duidelijk maakt waar leden zoal op moeten letten en waarmee ze grip krijgen op de situatie.

Kijk voor meer informatie over FBZ Rechtshulp op: www.fbz.nl/rechtshulp.

×Close search
Zoeken