skip to Main Content

Capaciteitsorgaan adviseert meer opleidingsplekken voor 7 beroepen in de ggz

GGZ

Het Capaciteitsorgaan heeft het advies voor het aantal opleidingsplaatsen van zeven beroepen in de ggz bijgesteld. Het gaat om het instroomadvies voor de opleidingen tot GZ-psycholoog, psychotherapeut, klinisch psycholoog, klinisch neuropsycholoog, verpleegkundig specialist ggz, arts verslavingszorg en psychiater.

Het Capaciteitsorgaan adviseert het ministerie van VWS over het aantal benodigde zorgprofessionals in de toekomst. Iedere drie jaar verschijnt hiervoor een Capaciteitsplan met daarin een advies voor het aantal opleidingsplekken voor verschillende beroepen in diverse zorgsectoren. Voor zeven beroepen in de ggz is het advies nu bijgesteld. Het bijgestelde advies is gebaseerd op de bevolkingsontwikkeling en de invoering van de nieuwe Generieke Module Acute Psychiatrie (GMAP). De GMAP beschrijft de inhoud en organisatie van hulpverlening voor mensen in een crisissituatie, die vermoedelijk een acute psychische stoornis hebben.

Op basis van deze twee ontwikkelingen is het advies voor alle zeven beroepen omhoog bijgesteld. Bekijk hier de bijgestelde aantallen. Het ministerie van VWS beslist vermoedelijk nog eind dit jaar of het advies van het Capaciteitsorgaan wordt overgenomen.

Lees de brief aan de minister van VWS met het advies

×Close search
Zoeken