skip to Main Content

Onderzoek naar gevolgen coronacrisis voor de arbeidsmarkt

ArbeidsmarktArbeidsmarktfondsen

De komende vijf maanden observeert onderzoeksbureau Newcom, in opdracht van het onderzoeksprogramma Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn (AZW), wat er rondom de corona-crisis gebeurt op de arbeidsmarkt.

Het corona-virus heeft een grote impact op alle werkenden in de sectoren zorg en welzijn. Met man en macht zetten werkenden en organisaties zich in om de continuïteit te waarborgen. Hoe doen zij dat? Welke innovaties zien we tot stand komen? Hoe worden mensen die zich nu aanmelden om (tijdelijk) te werken in de zorg ontvangen en hoe kunnen ze worden behouden?

In het onderzoek  wordt onder meer gekeken naar: instroom, uitstroom, mobiliteit, imago, arbeidsomstandigheden, innovatie, veiligheid, ontwikkeling, regelgeving, nazorg en financiering van de sector. De resultaten worden naar verwachting eind september bekendgemaakt.

Over AZW

In het onderzoeksprogramma Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn werken arbeidsmarktfondsen en VWS samen om betrouwbare informatie te bieden over de arbeidsmarkt. Hiermee kunnen partijen hun verantwoordelijkheid nemen om beleid te ontwikkelen voor de toekomst, waarin rekening wordt gehouden met ontwikkelingen en knelpunten op de arbeidsmarkt.

×Close search
Zoeken