skip to Main Content

KNMG vraagt steun publiek om pandemie onder controle te krijgen

coronacovid-19

Vanaf 2 november kijken zeven gezichten het publiek recht in de ogen. Zorgprofessionals vertellen wat zij bijdragen om deze pandemie onder controle te krijgen. Met de campagne #ditismijnzorg roept de KNMG de bevolking op om de voorzorgsmaatregelen na te leven en te laten zien dat ze de artsen, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals steunen. FBZ schaart zich van harte achter dit initiatief.

René Héman, voorzitter van de KNMG licht de campagne toe: “De druk op de zorg, op artsen en verpleegkundigen is net als in de eerste golf weer extreem hoog. De meeste zorgverleners zijn nog nauwelijks hersteld van die eerste periode, en staan alweer onder hoge druk. Tijdens de eerste golf heeft de Nederlandse bevolking ons er echt doorheen gesleept. Mensen hielden zich heel strak aan de maatregelen en lieten hun steun voor de zorg actief zien. Ik weet dat het overgrote deel van de Nederlanders achter de maatregelen en de zorg staat. Toch voelen we die steun voor zorgverleners nu minder. Bovendien zien we ook een kleine groep die zich agressief en intimiderend gedraagt. Dat heeft impact op artsen en verpleegkundigen. Met deze postercampagne vragen we iedereen om achter de mensen in de zorg te gaan staan. Je helpt ons het meest als je je aan de voorzorgsmaatregelen houdt. Dan kunnen we ook zoveel mogelijk reguliere zorg blijven verlenen. Daarnaast vragen we mensen om hun steun zichtbaar te maken.”

Steentje bijdragen

Iedereen in Nederland kan zijn steentje bijdragen. Allereerst door zich te houden aan de voorzorgsmaatregelen: houd afstand, beperk verplaatsingen en contacten, werk thuis, was je handen en draag in publieke ruimtes een mondkapje. Daarnaast roept de KNMG op om deze steun ook actief uit te dragen. Via de website ditismijnzorg.nl kan je een eigen poster maken en voor het raam hangen, of delen op sociale media.

Diversiteit in gezichten

De campagne #ditismijnzorg trapt af met een landelijke abri-campagne waarin zeven verschillende mensen figureren. Onder hen zijn onder meer artsen en verpleegkundigen, maar ook anderen die vertellen wat hún zorg is. Maar tegelijkertijd vragen ze ons ook allemaal: “En jij?”

×Close search
Zoeken