skip to Main Content

IZZ doet onderzoek naar gezond werken tijdens de COVID-19-uitbraak

Gezondenveiligwerken

Werken in de zorg is bijdragen aan de maatschappij. Echter staat de zorg enorm onder druk tijdens de COVID-19-uitbraak. Daarom doen Stichting IZZ en de Universiteit Utrecht onderzoek naar gezond werken tijdens de COVID-19-uitbraak. Werk jij in de zorg en vind je het belangrijk dat jij en je collega’s gezond kunnen werken tijdens en na de COVID-19-uitbraak? Doe dan mee aan het onderzoek. IZZ-deelnemers ontvangen automatisch een oproep.

IZZ onderzoekt welke factoren op het werk bepalend zijn voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid van zorgmedewerkers tijdens de COVID-19-uitbraak. Daarnaast wordt in kaart gebracht waar zorgmedewerkers behoefte aan hebben, op individueel niveau en in de organisatie, tijdens en na de COVID-19-uitbraak.

De resultaten van het onderzoek deelt IZZ met vakbonden FBZ, FNV, CNV en NU’91 en brancheverenigingen in de zorg zoals NVZ, ActiZ, GGZ Nederland en VGN. Ook presenteert ze de resultaten aan de ministeries van VWS en SZW.

Met het onderzoek wil IZZ bijdragen aan een gezonde werkomgeving waarin zorgmedewerkers tijdens, en vooral ook na, de COVID-19-uitbraak gezond en inzetbaar blijven.

×Close search
Zoeken