skip to Main Content

Onderzoek psychosociale belasting op de spoedeisende hulp

UMC

Werken op de spoedeisende hulp (SEH) is werken onder bijzondere omstandigheden. Veel hectiek, onverwachte gebeurtenissen, hoogoplopende emoties. Hoe kunnen SEH-medewerkers in deze omstandigheden plezier houden in hun werk? In opdracht van SoFoKleS en de Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen voert IZZ een onderzoek uit naar de psychosociale belasting op de spoedeisende hulp en hoe ziekenhuizen de werkdruk op de SEH kunnen verminderen.

Aan de pilot doen 28 ziekenhuizen mee, waaronder de helft van alle umc’s. Het onderzoek wordt mogelijk gemaakt met subsidie van het Europees Sociaal Fonds.

Aanpak

IZZ voerde in 2017 een nulmeting uit onder de deelnemende ziekenhuizen. Via leer-netwerkbijeenkomsten wisselen de ziekenhuizen kansen voor oplossingen uit en leren van elkaar. In 2018 werd een een-meting uitgevoerd. Daaruit bleek dat aandacht voor het onderwerp en betrokkenheid van medewerkers en leidinggevenden belangrijke succesfactoren zijn in de aanpak van werkdruk. In 2019 volgt nog een eindmeting en worden lessen gedeeld via een congres.

Kijk voor meer info op: https://sofokles.nl/project/onderzoek-psychosociale-belasting-op-spoedeisende-hulp/.

×Close search
Zoeken