skip to Main Content

Jaarverslag FBZ 2018 beschikbaar

Aan meerdere cao-tafels was het in 2018 onrustig. Tegen de achtergrond van een economie die op volle toeren draait en ingrijpende personeelstekorten bij de instellingen is dat best bijzonder. Weliswaar zijn er in alle sectoren werknemers bijgekomen, maar door de toenemende zorgvraag is het personeelstekort verder opgelopen. En de gevolgen daarvan zijn in alle sectoren merkbaar, denk aan de toegenomen werkdruk en ziekteverzuim.

Meer dan ooit zijn goede arbeidsomstandigheden voor de diverse sectoren van belang om een aantrekkelijke arbeidsmarkt te zijn om in te willen (blijven) werken. Toch komen goede eigentijdse arbeidsvoorwaarden in de praktijk echter niet altijd zonder slag of stoot tot stand. Zo voerden we samen met duizenden werknemers actie voor een nieuwe Cao UMC, die onder deze druk uiteindelijk tot stand kwam. Langs diverse sporen werken we aan verbetering van arbeidsomstandigheden. Denk aan vermindering van de werkdruk door aanpak van de administratieve lasten. Verder is in diverse sectoren generatiebeleid ingevoerd om tot een evenwichtig personeelsbestand te komen. Maar er gebeurde natuurlijk veel meer.

In het jaarverslag 2018 doen we op hoofdlijnen verslag van de ontwikkelingen en melden we de belangrijkste cao-afspraken.

Bekijk de bladerbare versie.
Als PDF downloaden kan ook.

×Close search
Zoeken