skip to Main Content

Eerste maand rechtshulp levert variëteit aan vragen/kwesties

Rechtshulp

Vanuit het team arbeidsjuristen behandelt Marlies Welschen arbeidsrechtelijke vragen en kwesties van NAPA-leden en van de leden van KNMT en VvOCM. Marlies heeft ervaring opgedaan in de advocatuur en werkte hiervoor als jurist bij een rechtsbijstandsverzekeraar. Daarin stond ze ook geregeld werkgevers bij. Die kennis hoe werkgevers denken en handelen komt nu prima van pas bij het bijstaan van de werknemers.

Sinds begin januari stroomt er een variëteit aan vragen binnen. Van kwesties tijdens de opleiding, behoefte aan hulp bij functiebeschrijving tot en met vragen over studiekosten. Bijvoorbeeld: is een budget van een paar honderd euro per jaar een reëel bedrag?

Hoe zit het met scholingsbudget?

Omdat scholingsafspraken per sector verschillen is de tip van Marlies daarom allereerst de cao er op na te slaan wat er over scholingsbudget in staat. Als het goed is hanteren organisaties een opleidingsplan en een daarop gebaseerd scholingsplan (dat in overleg met de OR wordt opgesteld). Zorg er dan voor dat je in het jaargesprek expliciet aandacht besteedt aan jouw bijscholingsbehoefte en het benodigde scholingsbudget.

Leden weten ons goed te vinden

Binnenkort kunnen ook leden van VGVZ en NVO gebruikmaken van onze dienstverlening door zichzelf aan te melden. Daarop vooruitlopend wist een flinke groep geestelijk verzorgers al de weg naar ons te vinden. Hoe meer vragen, hoe beter we weten wat er leeft! FBZ Rechtshulp is uitsluitend voor leden van NAPA, KNMT, VvOCM, NVO en VGVZ.

×Close search
Zoeken