skip to Main Content

Overzicht zorgverzekeringen 2019

Zorgverzekeraars hebben hun premies en voorwaarden voor 2019 bekendgemaakt. Welke kortingen/aanbiedingen zijn er zoal? Een kort overzicht.

IZZ

Wie in de zorg werkt, krijgt bij IZZ Zorgverzekering door VGZ een collectiviteitskorting van 10%. Namens alle IZZ-leden onderhandelt Stichting IZZ met Coöperatie VGZ, de uitvoerend zorgverzekeraar, over de premie en inhoud van de zorgverzekering, de zorgkeuze en de kwaliteit en snelheid van de dienstverlening van de zorgverzekeraar.

IZZ hanteert in 2019 een premie van € 108,85 voor de natura basisverzekering (bij een eigen risico van € 385) en € 113,35 voor de restitutiepolis. Verder is er een nieuwe variant van de basisverzekering: de basisverzekering Bewuzt. Dit is een verzekering met volledige vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders, zoals apotheken, fysiotherapeuten en ziekenhuizen. Bij niet-gecontracteerde zorgaanbieders is de vergoeding maximaal 70% van het gemiddeld gecontracteerde tarief. De premie van deze basisverzekering is hierdoor relatief laag: € 105,95. Daarnaast biedt IZZ een breed pakket aan aanvullende verzekeringen, inclusief een uitgebreide dekking voor fysiotherapie.

Meer weten? Kijk op www.vgzvoordezorg.nl/izz.

UMC Zorgverzekering

Werknemers kunnen gebruikmaken van de UMC Zorgverzekering. Op de inhoud van de basisverzekering hebben wij geen invloed, maar de aanvullende verzekeringen worden samengesteld door vertegenwoordigers van de NFU/umc’s, samen met de werknemersorganisaties van de Cao UMC, waaronder FBZ.

Met de UMC Zorgverzekering kunnen werknemers zelf kiezen naar welke zorgaanbieder ze gaan. Deelnemers kunnen de zorgverzekering volledig zelf samenstellen en kiezen uit diverse aanvullende verzekeringspakketten.
De premie voor de basisverzekering is € 105,95 per maand (bij een verplicht eigen risico van € 385). Kijk voor de premies voor de aanvullende verzekeringen in de premietabel. Dit is inclusief collectiviteitskorting.

Kijk op www.umczorgverzekering.nl voor meer informatie.

VvAA

De VvAA zorgverzekering is een ‘restitutiepolis’, dus deelnemers kunnen zelf hun zorgverlener en ziekenhuis kiezen. Deelnemers aan de collectiviteit van de VvAA zorgverzekering, ontvangen een collectiviteitskorting van 8,5% op de basisverzekering en 12% op de aanvullende verzekeringen. Met deze ledenkorting zijn ze in 2019 voor € 122,61 per maand verzekerd bij VvAA zorgverzekering (verplicht eigen risico € 385). Een aanvullende verzekering is er vanaf € 9,24 per maand.

Meer weten? Download dan de brochure of kijk op: https://www.vvaa.nl/verzekeringen/zorgverzekering.

×Close search
Zoeken