skip to Main Content

Werkzaam in de ouderenzorg? Bouw dan mee aan een toekomstbestendige ouderenzorg!

VVT

Doe mee aan de hackathon die VWS, werkgevers en vakbonden, waaronder FBZ, op 29 en 30 november organiseren. Doel is samen met 100 zorgprofessionals te bouwen aan een toekomstbestendige ouderenzorg. Voor de hackathon -een wedstrijd waarin teams in beperkte tijd een oplossing bedenken voor een vraagstuk – zijn we op zoek naar mensen met hart voor de zorg, zoals zorgprofessionals, bestuurders, leidinggevenden of stafmedewerkers. Aanmelden kan al.

Hoe beleef je meer plezier in je werk? Deze vraag staat centraal tijdens de hackathon ‘Jouw kracht in de zorg. Hack je eigen toekomst’ op 29 en 30 november, een initiatief van de Arbeidsmarktagenda 2023 ‘Aan het werk voor ouderen’.

Achter het stuur van je eigen leven

Hoe creëer je meer autonomie in je werk, waardoor je meer je eigen keuzes kunt maken en beslissingen durft te nemen? Uit onderzoek blijkt dat werknemers die een hoge mate van autonomie ervaren, meer bevlogen en betrokken zijn en minder snel geneigd zijn de zorgsector te verlaten. De werknemer zit dan meer achter het stuur en de werkgever biedt daarvoor de ruimte. Maar hoe biedt je deze ruimte als werkgever en hoe benut je je kansen als werknemer? Dat ontdekken de deelnemers tijdens de hackathon.

‘What the hack’ is een hackathon?

Een hackathon is een wedstrijd waarin teams in beperkte tijd een oplossing bedenken voor een vraagstuk. Kortgezegd is het een uit de hand gelopen brainstormsessie, een ontdekkingstocht, waarin de deelnemers samen onderzoeken hoe je meer autonomie creëert. De winnaar wordt bepaald door een vakjury, maar ook de deelnemers hebben invloed op welke concepten verder worden uitgewerkt.

Waarom dit niet missen?

Samen gaan we nieuwe manieren bedenken om het werk anders aan te pakken, zodat werknemers meer plezier beleven op de werkvloer. De deelnemers maken kennis met een inspirerende en nieuwe manier van samenwerken en gaan met experts aan de slag. Tijdens deze tweedaagse hackathon staat de kracht van de werknemers in de zorg centraal.

Meer weten?

Aanmelden kan al. Deelname en de overnachting is gratis.

×Close search
Zoeken