skip to Main Content

Nieuwe App Cao Gehandicaptenzorg geeft snel inzicht in cao-afspraken

Gehandicaptenzorg

Medewerkers en werkgevers in de gehandicaptenzorg hebben vanaf nu sneller inzicht in hun cao-afspraken met de nieuwe, gratis app Cao Gehandicaptenzorg. Met de app kunnen zij met cao-vragen op ieder moment bij de tekst van de cao. Ook kunnen zij onder andere het Persoonlijk Budget Levensfase (PBL) en de arbeidsduur berekenen.
De app is een initiatief van de cao-partijen in de Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg (StAG).

Snel inzicht

Als medewerkers in de gehandicaptenzorg specifieke vragen hebben over hun rechten en plichten, kunnen ze in de app ook zoeken op trefwoord. Verdeeld over categorieën staan er veelgestelde vragen (FAQ), zoals over vakantie en verlof, beloning en bijzondere diensten. Bij ieder antwoord staat een link naar het juiste cao-artikel.

Rekentools

De app bevat drie rekentools. Medewerkers kunnen gemakkelijk hun arbeidsduur per jaar berekenen, rekening houdend met hun feestdag- en vakantie-uren, PBL en de Onregelmatigheidstoeslag (ORT). Verder heeft de app ook een kalender met feestdagen en voor de branche belangrijke data plus linkjes naar onder meer de arbocatalogus of informatie over het pensioen. De app is gratis te downloaden in de Apple App Store en in de Google Play Store.

Over de StAG

De Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg (StAG) is een samenwerkingsverband van sociale partners in de gehandicaptenzorg. In de StAG werken werkgeversorganisatie VGN en werknemersorganisaties FNV, CNV, FBZ en NU’91 samen op het gebied van arbeidsmarktbeleid, arbeidsomstandigheden en arbeidsverhoudingen.

×Close search
Zoeken