skip to Main Content

FBZ groeit verder: nu ruim 34.000 leden

Factsheet FBZ maakt zich sterk voor uw arbeidsvoorwaardenCao-partij FBZ blijft groeien. Afgelopen jaar zijn er 2.500 leden bijgekomen (bijna 8%). De top 3 stijgers zit bij leden die vallen onder de Cao UMC, Cao Gehandicaptenzorg of de Cao Ziekenhuizen.

FBZ bestaat uit 19 federatiepartners met ruim 34.000 leden. Zo vertegenwoordigt FBZ de werknemersbelangen van artsen, paramedische beroepsgroepen en andere hoogopgeleide (zorg)professionals. De organisatiegraad verschilt per beroepsgroep, maar ligt in het algemeen hoog doordat de werknemersbelangen van de verenigingsleden met een dienstverband automatisch door FBZ behartigd worden. Een goede organisatiegraad zorgt voor een stevige onderhandelingspositie aan cao-tafels.

Verbinding

Gedurende het gehele cao-proces is er verbinding met de aangesloten beroepsorganisaties. Ze geven input voor de nieuwe cao, hun leden denken in klankbordgroepen mee en uiteindelijk kunnen alle leden die onder de cao vallen aangeven of ze kunnen instemmen met de gemaakte afspraken. Vervolgens bepalen de verenigingen samen of een akkoord omgezet kan worden in een daadwerkelijke cao.

Win-win

Aandacht voor specifieke arbeidsvoorwaardelijke issues draagt bij aan een betere positionering van (para)medische beroepsgroepen. Dit heeft niet alleen een positieve uitstraling op de beroepsgroep, het maakt het ook aantrekkelijk voor nieuwe leden om zich bij hun (beroeps)vereniging aan te sluiten. Doordat hun vereniging federatiepartner is van FBZ genieten zij automatisch van de voordelen van vakbondslidmaatschap. Denk bijvoorbeeld aan teruggave van een deel van de verenigingscontributie.

Meer weten? Bekijk de factsheet FBZ Maakt zich sterk voor uw arbeidsvoorwaarden.

×Close search
Zoeken