skip to Main Content

Campagne Ikkanhet.nl over rol NVO-pedagoog en orthopedagoog

De NVO voert samen met haar 8.000 leden campagne om meer bekendheid te geven aan de meerwaarde van de NVO-pedagoog en orthopedagoog. De campagne richt zich hulpverleners, manager of bestuurder bij een school, zorginstelling of gemeente. Zij werken met kinderen en volwassenen die afhankelijk zijn van anderen en de allerbeste aandacht en zorg verdienen. Toch is het vaak een puzzel om dit te realiseren. De campagne van NVO laat zien waarom de NVO-pedagoog dat ontbrekende puzzelstukje kan zijn.

Kern van de campagne is de website Ikkanhet.nl met animaties, infographics, posters en inspirerende verhalen uit de praktijk, de laatste actualiteiten, boeiende interviews, scherpe opinies en wetenschappelijk nieuws. Pedagogen en orthopedagogen vertellen in de praktijk hoe zij met advies, behandeling en begeleiding ervoor zorgen dat kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking weer perspectief hebben en kunnen zeggen ‘Ik kan het’. Bijvoorbeeld: Ik kan me weer veilig voelen! Ik kan me weer redden op school! Ik kan weer op een zinvolle manier mijn dag besteden!

Ouders/verzorgers, hulpverleners en andere professionals, bestuurders en managers van instellingen en scholen, schakelen pedagogen hierbij in. Ook zij kunnen dan bijvoorbeeld zeggen: ‘Ik kan co-ouder zijn’; ‘Ik kan nog betere zorg geven aan mensen met een beperking’; Ik kan omgaan met verschillen in de klas!’ En dat allemaal met hulp van de NVO-pedagoog en orthopedagoog.

Ook nieuwsgierig? Kijk snel op Ikkanhet.nl.

×Close search
Zoeken