skip to Main Content

(Bijna) afgestudeerd psycholoog of pedagoog? Maak een goede start op de arbeidsmarkt

Als net afgestudeerde psycholoog of pedagoog ben je vaak allang blij dat je een baan gevonden hebt, maar het onderhandelen over je arbeidsvoorwaarden is minstens zo belangrijk als het voeren van het sollicitatiegesprek en het kunnen overbrengen van je enthousiasme en competenties. Wanneer je het verlossende telefoontje krijgt dat ze jou voor deze baan willen hebben, begint het eigenlijk pas. Zorg dat je goed voorbereid het onderhandelingsproces in gaat!

Do’s en don’ts bij aangaan arbeidsovereenkomst

Het NIP en NVO ondersteunen graag bij een goede start op de arbeidsmarkt. Om die reden zijn (startende) psychologen en orthopedagogen van harte welkom op woensdagavond 10 oktober deel te nemen aan de bijeenkomst Do’s en don’ts bij het aangaan van een arbeidsovereenkomst. José Klerks, onderhandelaar arbeidsvoorwaarden bij FBZ legt uit waar je op moet letten bij het aangaan van een dienstverband. Wat doe je wel en wat juist niet? Wat moet er in jouw arbeidsovereenkomst staan? Wat zegt de cao daarover? Welke afspraken gelden over ontwikkeling en scholing? En hoe zit het met inschaling en functiewaardering?

Goed beslagen ten ijs

Wil je goed beslagen ten ijs de arbeidsmarkt op gaan? Maak dan gebruik van deze kans om jezelf goed te informeren en kom naar de bijeenkomst op 10 oktober. In het programma is voldoende ruimte om vragen te stellen aan de onderhandelaar.

Aanmelden 10 oktober 2018

De bijeenkomst vindt plaats bij het NIP van 18.00 tot 20.30 uur. Koffie/thee en broodjes staan klaar om 18.00 uur. We gaan van start met een plenair gedeelte, waarna we in groepjes uiteen gaan om een voorbeeldarbeidsovereenkomst met elkaar te bespreken. Deze bijeenkomst wordt speciaal georganiseerd voor NIP- en NVO-leden en is gratis.

Vakbondsactiviteiten zit automatisch in het lidmaatschapspakket

Het NIP en de NVO zijn federatiepartner van FBZ, waardoor FBZ ook opkomt voor de belangen van de psychologen en pedagogen bij de cao-onderhandelingen. Dat is automatisch onderdeel van jouw lidmaatschapspakket. Als lid heb je inspraak of een cao-akkoord wordt omgezet in een daadwerkelijke cao. En conform de cao krijg je (een deel van) je contributie van jouw vereniging vergoed.

×Close search
Zoeken