skip to Main Content

App ‘Goedenacht’ uitgebreid met stappenteller en nieuwe recepten

UMCZiekenhuizen

Vijftien nieuwe recepten, een stappenteller en kennis over feiten en fabels. Veel nieuwe informatie in de gratis app ‘Goedenacht’ voor medewerkers van umc’s, algemene ziekenhuizen, revalidatiecentra en categorale instellingen. Medewerkers kunnen ook ontdekken of zij voldoende bewegen.

Sinds de lancering in 2015 is de app volop gedownload. Werken in de nacht houdt medewerkers bezig. Hoe blijf je fysiek en psychisch zo vitaal mogelijk? Het werken in de nacht is zwaar. De app geeft daarom allerlei tips. Bijvoorbeeld voor roosteren met een herkenbare basiscyclus met daarin voldoende hersteltijd en een balans tussen werktijd en vrije tijd. Dat is belangrijk om gezond te blijven. Om specifieke gezondheidsklachten door nachtarbeid zoveel mogelijk te voorkomen bevat de app nu ook een stappenteller en extra recepten. Voldoende bewegen en de juiste voeding in de nacht gaan vermoeidheid tegen en houden je alert.

Sterren

Bij ‘Test jezelf’ staan nu feiten en fabels om je kennis te toetsen. In de ‘Survival kit’ zijn nieuwe recepten van een diëtiste opgenomen, per aanbevolen ‘eetmoment’ drie. Aan ieder recept kan de medewerker sterren toekennen om ze te houden, want smaken verschillen.

Wetenschappelijke bijdrage

Professor dr. Joke Meijer van het Leids Universitair Medisch Centrum heeft op basis van wetenschappelijk inzichten bijgedragen aan de vernieuwde app. Zij is als neurofysiologe gespecialiseerd in de regelmechanismen van biologische ritmen.

Downloaden

De vernieuwde app ‘Goedenacht’ is technisch lichter en daarom gemakkelijker te downloaden; de app neemt weinig ruimte in. Medewerkers die de app al gebruiken, ontvangen automatisch bericht van de update. Nieuwe gebruikers kunnen de app downloaden in Apple App Store en in de Google Play Store.

Initiatief van SoFoKleS en StAZ

De app is een initiatief van cao-partijen in de arbeidsmarktfondsen SoFoKleS en Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen (StAZ).
SoFoKleS voert projecten en onderzoek uit en subsidieert activiteiten op het gebied van de academische arbeidsmarkt. www.sofokles.nl. In de StAZ werken werkgevers- en werknemersorganisaties in de ziekenhuisbranche samen op het gebied van arbeidsmarktbeleid, arbeidsomstandigheden en arbeidsverhoudingen. www.staz.nl.

×Close search
Zoeken