skip to Main Content

Aanpak van bureaucratie in de zorg

Gezondenveiligwerken

Zorgprofessionals uit zeven verschillende beroepsgroepen gaan vanaf volgende week de bureaucratie te lijf. Met steun van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) gaan zij, samen met verzekeraars, beroepsverenigingen en toezichthouders, vaststellen welke regels binnen hun vakgebied kunnen worden geschrapt en wat er nodig is om dit te realiseren. Dat meldt skipr.

Minister Hugo de Jonge van VWS geeft op 30 januari het officiële startsein voor het vervolgtraject van (Ont)regel de Zorg. Vervolgens gaan zorgprofessionals in drie bijeenkomsten verspreid over twee maanden aan de slag met het schrappen van regels. Alle zogeheten schrap- en verbetersessies vinden plaats bij de ledenorganisatie en dienstverlener VvAA in Utrecht.

De schrap- en verbetersessies komen voort uit het initiatief (Ont)regel de zorg, van huisartsenactiegroep Het Roer Moet Om en VvAA. Uit onderzoek van de VvAA is naar voren gekomen dat zorgverleners gemiddeld 40 procent van hun tijd kwijt zijn aan administratie. Wijkverpleegkundigen besteden zelfs bijna de helft van hun tijd aan het invullen van formulieren. Artsen vinden ruim de helft van de administratieve handelingen onzinnig. Bovendien gaat de tijd die ze eraan besteden ten koste van de patiëntenzorg.

Meer weten?

Lees het volledige bericht op de site van skipr.

×Close search
Zoeken