U bevindt zich hier:
|

 

FBZ > Actueel > Nieuws
Werkzaam in de gehandicaptenzorg? Maak elk gevoel van onveiligheid bespreekbaar
1 december 2017

Professionals in de gehandicaptenzorg staan soms voor lastige keuzes. Kiezen ze voor hun eigen veiligheid of voor goede zorg voor de cliënt? Door met elkaar te praten over deze dilemma’s worden onveilige gevoelens weggenomen en kom je samen tot oplossingen. In deze nieuwsbrief lichten enkele zorgorganisaties toe hoe zij die dialoog op gang brengen en houden:

  • Een terugblik met Toine van der Pol (Cello) en Paul Willems (Amerpoort): ”De dialoog zelf is de verbetering”
  • Estinea evalueert. Een gesprek met projectleider Véronique Schulingkamp: “Start als team met waar je staat en waar je naar toe wilt”
  • Hoe houd je het gesprek gaande, nadat je de drie cycli van de VeiligPlus-aanpak hebt doorlopen? Tips en aandachtspunten: ‘Borging behoeft aandacht’
  • Ervaringsverhaal van Ad van Kastele en Hamza Bazzat van Amerpoort: ‘Dialoog over veiligheid – ook met cliënten’


Lees meer

 VeiligPlus-aanpak nieuwsbrief (editie november).

Over de Veilig+aanpak en StAG

De Veilig+aanpak (www.veiligplusaanpak.nl) is een initiatief van Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg (StAG), een samenwerkingsverband van werkgeversorganisatie VGN en werknemersorganisaties CNV, FBZ, FNV en NU'91. Werkgevers en werknemers leven samen een bijdrage aan een aantrekkelijke en gezonde branche om in te werken. Met professionele, vitale medewerkers en organisaties en een goed arbeidsklimaat. Meer weten? www.arbeidsmarktgehandicaptenzorg.nl.

Deel dit artikel