U bevindt zich hier:
|

Titel

OR krijgt meer invloed op beloningen en vergoedingen bestuurders 

Inleiding

Voor OR'en van grote ondernemingen geldt aangescherpt overlegrecht.

Body

De OR (bij meer dan 100 werknemers) heeft uitbreiding van zijn overlegrecht gekregen door de wijziging van de Wet op de ondernemingsraden van 19 juni 2018.

Het overlegrecht van OR’s van grote ondernemingen is aangescherpt ten behoeve van de jaarlijkse bespreking over de beloningen en vergoedingen van de bestuurder, toezichthouders en hoger management in relatie tot de ontwikkeling van de beloningsverhoudingen binnen de onderneming. Deze wijziging is alleen van toepassing op ‘grote’ ondernemingen met ten minste 100 werknemers.

Aanleiding van de wetswijzing is de regelmatig terugkerende maatschappelijke discussie over de stijging van topbeloningen die niet in verhouding worden gezien met de stijging van beloningen van andere groepen werknemers binnen de onderneming. Het gesprek tussen OR en bestuurder kan bijdragen aan het voorkomen van schade aan de arbeidsverhoudingen door onevenredige of onduidelijke beloningsverschillen.

De wet biedt de OR naast zijn informatierecht uit artikel 31 d WOR nu meer houvast om het interne beloningsbeleid te bespreken voor zover dat voorgaande jaren niet gebeurde. De bestuurder dient de OR ook inzicht te verschaffen in de verschillende onderdelen waaruit de beloningen bestaan en met welk percentage de beloningen van alle groepen en per groep wijzigen, zowel ten opzichte van het vorige jaar als ten opzichte van elkaar.

Lees het volledige artikel op SBIformaat

Datum

12-7-2018 

Tonen in

Nieuws 

Afbeelding

 

Alternatieve URL

 

Spotitem

Nee 

Spottekst

 

Afbeelding_Spot

 

CAO

 

Thema

Medezeggenschap (OR) 

Downloads

 

Bron

 

Verloopt

 
Bijlagen
Gemaakt om 12-7-2018 15:04  door Corrie Kooijman 
Laatst gewijzigd op 12-7-2018 15:04  door Corrie Kooijman 
Verdergaan naar hoofdinhoud

FBZ

Zoeken
FBZ > Nieuws > OR krijgt meer invloed op beloningen en vergoedingen bestuurders  

Nieuws: OR krijgt meer invloed op beloningen en vergoedingen bestuurders